Katten

Onze bewoners:

Julleke

Julleke lijkt dan wel nog een heel jong katertje, en met z'n vijf maand kun je hem inderdaad bezwaarlijk volwassen noemen, toch is hij ouder dan z'n kleine gestalte doet vermoeden. Door een ontwikkelingsstoornis mankt hij wat, hetgeen eventueel met groeien nog kan verbeteren. Ook z'n ene blinde oogje is een stille getuigenis van z'n mindere start in het leven.

Z'n verleden maakte hem echter ook tot een heel dankbaar genietertje dat reeds begint te spinnen als je hem nog maar aankijkt en heel graag bij je op schoot kruipt. Ben je even niet in de buurt, dan houdt Jules zich met plezier bezig met eindeloos spelen of zich gezapig ergens neervleien en ... genieten.

 

Andere dieren: ja

Kinderen: +12

Tuin: ja

Meter en Peter: Vicky en Michael

Jef

De jonge kater Jef werd samen met Julleke hardhandig uit een wagen gesmeten en aan z'n lot overgelaten. Onbegrijpelijk dat iemand zo'n ongelofelijk leuke poes dumpt. Want Jef is écht een pracht van een kat: hij is aanhankelijk en lief, vleit zich graag tegen je aan om te knuffelen en is een onverschrikt nieuwsgierig durvertje dat met plezier mee helpt stofzuigen, dweilen en kattenbakken uitkuisen. Ook eindeloos wachten tot een prooi (een bijna vallend blaadje, een spin die misschien afdaalt) zich aandient, vindt hij interessant. Om daarna heerlijk voldaan te soezen in een mandje.

 

Andere dieren: ja

Kinderen: ja

Tuin: ja

Meter en Peter: Marie-Christine en Mattias

Julia

Deze knappe kattin van twee met het prachtige patroon in haar vacht, is een speciale dame. Al is ze er graag bij, toch is ze eerder terughoudend, afwachtend en voorzichtig en kiest ze er voor alles vanop een veilige, vaak hoge, afstand te overzien. Ze is namelijk niet zo dol op bruuske aanrakingen en onverwachte bewegingen en schrikt wanneer je haar rakelings passeert. Ze is niet de standaard knuffelkat, maar geniet van rustige kleine vormen van contact zoals een zachte blik of een paar woorden, hetgeen ze beantwoordt met overdadig gespin.

Ze vertoeft erg graag buiten, waar ze zich lekker autonoom en onafhankelijk voelt.

 

Andere dieren: te bespreken

Kinderen: nee

Tuin: ja

Meter en Peter: Sarah en Filip

Toby

Deze imposante kater van acht is een echte grote vriendelijke reus die graag een babbeltje met je slaat terwijl hij z'n kopje scheef houdt en je aankijkt met z'n bijna menselijke blik. Hij houdt van rust en routine en komt af en toe eerder schuw over, maar is er tegelijk erg graag bij. Je vindt hem dan ook steevast op z'n plekje hoog in de boekenkast waar hij onverstoord de hele dag gezellig luiert. Tot je de snoepjes boven haalt! :)

 

Andere dieren: nee

Kinderen: nee

Tuin: ja

Peter: Paul

Bicky

Deze kattin van acht is een zelfzeker dametje. Contact met mensen is essentieel voor haar, dwingt ze af met miauwtjes en beantwoordt ze door enthousiast sprongetjes te maken. Hoe zeer ze ook houdt van de wasbeurten en het samen in een mandje liggen met Bolleke, van andere katten moet ze niets hebben en dat laat ze, samen met haar dikke staart, duidelijk merken.

 

Andere dieren: nee

Kinderen: +12

Tuin: ja

Extra: samen te adopteren met Bolleke

 

Bicky is nog op zoek naar haar meter en peter!

Bolleke

Deze zachtaardige jonge kater van twee is een erg sociale en tollerante kat. Soortgenoten worden, willen of niet, steeds door hem verwelkomd met een stevige kop. :) Maar met z'n droopy eyes en z'n hese miauw is het toch voornamelijk de warme menselijke aandacht die hij vraagt. Wanneer hij je vertrouwen heeft, komt hij dan ook graag op schoot of, in een onbewaakt moment, op je schouders springen. Aanhankelijke Bolleke houdt van streeltjes, rust, likjes van Bicky en, hoe kan het ook anders met zo'n naam, van eten. :)

 

Andere dieren: nee

Kinderen: +12

Tuin: ja

Extra: samen te adopteren met Bicky

 

Bolleke is nog op zoek naar zijn meter en peter!

Adoptieprocedure

 

-Mail ons

 

Heb je interesse in één van onze katten? Stuur ons een mailtje via het contactformulier, met wat meer achtergrondinformatie over jezelf (gezinssituatie, woonsituatie, werksituatie, andere dieren) en naar welke kat je voorkeur uitgaat. We behandelen de ontvangen mails in volgorde van ontvangst.

Het kan voorkomen dat jouw profiel niet echt matcht met dit van de kat die je verkiest. We kunnen je dan eventueel een andere kat voorstellen.

 

-Kennismakingsgesprek

Als er op basis van jouw profiel en het profiel van de kat een mogelijke match op papier is, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

In dit gesprek bespreken we jouw wensen en de noden van de kat.

 

-Aanvraag tot adoptie

Indien je na het gesprek overtuigd bent dat je een vriend of vriendin voor het leven hebt gevonden geven we jouw aanvraag door aan de vzw waarvan de kat komt. De vzw heeft het recht om je aanvraag te weigeren.

 

-Adoptie en ophaling

Als alle partijen akkoord gaan kan er een afspraak gemaakt worden om over te gaan worden tot de adoptie van de kat en het tekenen van het contract.

Heb je nog spulletjes nodig om je huis in te richten alvorens je kat naar huis komt, dan kan je hiervoor ook bij ons terecht. Ook voor advies staan we je graag te woord.

Als je de kat komt ophalen breng je een transportkooi mee en een doek om erop te leggen.

 

Graag vragen we je om het adoptiegeld cash mee te brengen. Dit geld stort puss and books vzw direct door naar de vzw waarvan de kat komt. Puss and Books verdient hier niks aan.

 

In het adoptiegeld zit volgende inbegrepen:

 

  • Sterilisatie/castratie
  • Inentingen
  • Chip (deze dien je te registreren bij je dierenarts)
  • Aidstest

 

 

En last but not least:

We horen graag hoe het met je viervoeter gaat! We nemen zelf ook periodiek contact met je op.

 

Kattencafé Puss & Books vzw

Ezelstraat 35, 8000 Brugge

 

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Ons privacybeleid