Katten

Onze bewoners:

Suske

Na 10 jaar achtergelaten worden door je baasjes die op reis vertrekken, het zal je maar overkomen. Suske weet er helaas alles van. Ondanks deze ervaring, is ze het vertrouwen in mensen gelukkig niet verloren. Getuige daarvan is haar enorme aanhankelijkheid. Van zodra ze je ziet, stapt ze op je af voor een uitgebreide knuffelbeurt, klautert op je schoot en likt je ondertussen volledig schoon. Een enthousiast liefdesbeetje in de neus hoort daar, uiteraard, ook bij.

Minder liefdevol is ze naar haar soortgenoten. Die houdt ze liever grommend op een afstand.

 

Andere dieren: nee

Kinderen: 12+

Extra: 's ochtends en 's avonds medicatie wegens schildklierproblemen

 

Molleke

Molleke is een allerliefste, aanhankelijke en trouwe kater. Zo trouw zelfs dat hij na de dood van z'n eigenaar maandenlang alleen achterbleef, eindeloos wachtend. Dit trauma heeft deze kater van 4 jaar duidelijk getekend: al miauwend laat hij weten dat hij er niet van houdt lang alleen te zijn, maar liever in je gezelschap vertoeft en je onverdeelde aandacht wilt.

Het is duidelijk dat hij een voorspelbaar en rustig leven kende, want onverwachte bewegingen en geluiden doen hem makkelijk schrikken, en dat hij de enige kat in huis was. Echt dol op soortgenoten kun je hem niet noemen.

Hij houdt, naast het ontvangen van streeltjes, van rollebollen en uitgestrekt op zetel of krabmeubel liggen dommelen.

 

Andere dieren: nee

Kinderen: nee

Extra: 's ochtends medicatie wegens nierproblemen, gemakkelijk te geven met natvoer.

Ekorina

Ekorina komt met haar 1 jaar nog maar net piepen en besliste om met volle teugen van haar jonge leven te genieten. Slapen is niet aan haar besteed, er valt immers té veel te beleven: vliegen en spinnen vangen (of toch proberen), pingpongballetjes en hengels eindeloos achterna hollen, alle hoogtes en laagtes, kieren en spleten verkennen en van zetel naar zetel springen. Zelfs elektronische speeltjes die niet aan staan, zijn zeer interessant en brengt ze wel tot leven.

Wanneer je dacht net iets anders te gaan doen, vraagt dit jong geweld miauwend om je onverdeelde aandacht. Je krijgt er enthousiast gerollebol, gespin en nog meer gemiauw voor terug.

 

Andere dieren: niet geweten

Kinderen: ja

Tuin: niet noodzakelijk

Adoptieprocedure

 

-Mail ons

 

Heb je interesse in één van onze katten? Stuur ons een mailtje via het contactformulier, met wat meer achtergrondinformatie over jezelf (gezinssituatie, woonsituatie, werksituatie, andere dieren) en naar welke kat je voorkeur uitgaat. We behandelen de ontvangen mails in volgorde van ontvangst.

Het kan voorkomen dat jouw profiel niet echt matcht met dit van de kat die je verkiest. We kunnen je dan eventueel een andere kat voorstellen.

 

-Kennismakingsgesprek

Als er op basis van jouw profiel en het profiel van de kat een mogelijke match op papier is, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

In dit gesprek bespreken we jouw wensen en de noden van de kat.

 

-Aanvraag tot adoptie

Indien je na het gesprek overtuigd bent dat je een vriend of vriendin voor het leven hebt gevonden geven we jouw aanvraag door aan de vzw waarvan de kat komt. De vzw heeft het recht om je aanvraag te weigeren.

 

-Adoptie en ophaling

Als alle partijen akkoord gaan kan er een afspraak gemaakt worden om over te gaan worden tot de adoptie van de kat en het tekenen van het contract.

Heb je nog spulletjes nodig om je huis in te richten alvorens je kat naar huis komt, dan kan je hiervoor ook bij ons terecht. Ook voor advies staan we je graag te woord.

Als je de kat komt ophalen breng je een transportkooi mee en een doek om erop te leggen.

 

Graag vragen we je om het adoptiegeld cash mee te brengen. Dit geld stort puss and books vzw direct door naar de vzw waarvan de kat komt. Puss and Books verdient hier niks aan.

 

In het adoptiegeld zit volgende inbegrepen:

 

  • Sterilisatie/castratie
  • Inentingen
  • Chip (deze dien je te registreren bij je dierenarts)
  • Aidstest

 

 

En last but not least:

We horen graag hoe het met je viervoeter gaat! We nemen zelf ook periodiek contact met je op.

 

Kattencafé Puss & Books vzw

Ezelstraat 35, 8000 Brugge

 

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Ons privacybeleid