Katten

Onze bewoners:

Binkie

Deze prachtige jonge kater is een allround kat (of: 'heeft het allemaal:') een stoere blik, een zachtaardig karakter, een jeugdig enthousiasme en nieuwsgierigheid voor z'n omgeving, een heerlijk jachtinstinct waarbij hij je verrast met de meest hilarische 'prooien' en een voorliefde voor pingpongballetjes.

Hij houdt van buiten stoeien in de zon met z'n maatje Witpoot of zich gezapig neervleien in z'n krabmeubel.

tuin: ja

kinderen: geen probleem

andere dieren: niet geweten

extra: samen te plaatsen met Dolly

Boeksie

De kat die steevast in haar mandje in de kast tussen de boeken haar wasjes en dutjes doet, is de lieve minzame Boeksie, een mamapoes van 6 jaar oud. Goed gesocialiseerd op zowel mensen als soortgenoten, deelt ze al spinnend makkelijk kopjes uit. Naast haar rustige ingetogen karakter, is ze eveneens een niet te onderschatten speelvogel en kan ze het uitstekend vinden met Lapje.

tuin: ja

kinderen: 10+

andere dieren: niet geweten

GEADOPTEERD op 11/04/2015: Pritje

What's in a name, deze jonge halflangharige kattin plakt werkelijk aan iedereen die haar pad kruist. Zolang het maar geen andere kat is die de aandacht opeist, want die spotlight houdt ze liever voor zichzelf. Met kleine piep- en kirgeluidjes kondigt ze zich aan en laat ze zich de vele streeltjes welgevallen. Aan energie heeft deze kat geen gebrek. Uren kan ze doorgaan met het najagen van een voorbijvliegend speeltje aan een touwtje. Slapen doet ze wel een andere keer.

tuin: ja

kinderen: +10

andere dieren: liever niet

Luna

Deze spierwitte schoonheid is een kranige dame. Met haar acht lentes is ze momenteel de oudste bewoner van het kattencafe en tevens het buitenbeentje van de groep. Zij is immers doof waardoor de communicatie met de anderen vaak wat stroef verloopt en ze liefst op haar eentje vertoeft, hetzij diep slapend op haar favoriete plekje, alles overziend vanop een hoogte of bij iemand op schoot. Want, ookal is het geen knuffelkat - streeltjes zijn aan haar niet echt besteed-, ze zoekt absoluut menselijke warmte op. Ze komt rustig over, maar gaat verrassend uit de bol als je haar uitdaagt met een speeltje. Ook met een kartonnen doos maak je haar heel erg blij.

tuin: niet of afgezet

kinderen: 12+

anderen dieren: neen

 

Witpoot/Dolly

Witpoot is een actieve en speelse poes van 3 jaar. Hoewel het niet te zien is aan haar slanke lijn, is haar favoriete bezigheid eten! Niks is veilig voor haar super neus. Witpoot heeft soms een beetje een afwachtende houding (behalve als er eten in de buurt is), maar als je haar op een rustige manier benaderd is ze erg lief en nestelt zich dan graag op je schoot. Ze houdt ervan om samen met Binkie een frisse neus te halen en te relaxen in het zonnetje.

tuin: ja

kinderen: ja

anderen dieren: niet geweten

extra: te plaatsen samen met Binkie

GEADOPTEERD op 31/03/2018 :Lapje

Dit kleine maar vinnige vrouwtje, soms wat schichtig, maar tegelijk heel dapper, kijkt vooralsnog wat de kat uit de boom. Al is ze dol op menselijke contact en kan ze niet genoeg krijgen van knuffels en streeltjes, ze verkiest voorlopig voornamelijk de veilige en rustige priveruimtes boven het drukkere café. In tegenstelling tot de anderen, kun je Lapje niet zo makkelijk verleiden tot spel al is de interactie met Boeksie opmerkelijk.

tuin: niet noodzakelijk

kinderen: ja

andere dieren: niet geweten

 

Adoptieprocedure

 

-Mail ons

 

Heb je interesse in één van onze katten? Stuur ons een mailtje via het contactformulier, met wat meer achtergrondinformatie over jezelf (gezinssituatie, woonsituatie, werksituatie, andere dieren) en naar welke kat je voorkeur uitgaat. We behandelen de ontvangen mails in volgorde van ontvangst.

Het kan voorkomen dat jouw profiel niet echt matcht met dit van de kat die je verkiest. We kunnen je dan eventueel een andere kat voorstellen.

 

-Kennismakingsgesprek

Als er op basis van jouw profiel en het profiel van de kat een mogelijke match op papier is, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

In dit gesprek bespreken we jouw wensen en de noden van de kat.

 

-Aanvraag tot adoptie

Indien je na het gesprek overtuigd bent dat je een vriend of vriendin voor het leven hebt gevonden geven we jouw aanvraag door aan de vzw waarvan de kat komt. De vzw heeft het recht om je aanvraag te weigeren.

 

-Adoptie en ophaling

Als alle partijen akkoord gaan kan er een afspraak gemaakt worden om over te gaan worden tot de adoptie van de kat en het tekenen van het contract.

Heb je nog spulletjes nodig om je huis in te richten alvorens je kat naar huis komt, dan kan je hiervoor ook bij ons terecht. Ook voor advies staan we je graag te woord.

Als je de kat komt ophalen breng je een transportkooi mee en een doek om erop te leggen.

 

Graag vragen we je om het adoptiegeld cash mee te brengen. Dit geld stort puss and books vzw direct door naar de vzw waarvan de kat komt. Puss and Books verdient hier niks aan.

 

In het adoptiegeld zit volgende inbegrepen:

 

  • Sterilisatie/castratie
  • Inentingen
  • Chip (deze dien je te registreren bij je dierenarts)
  • Aidstest

 

 

En last but not least:

We horen graag hoe het met je viervoeter gaat! We nemen zelf ook periodiek contact met je op.

 

Kattencafé Puss & Books vzw

Ezelstraat 35, 8000 Brugge