Katten


Kattencafé Puss & Books vzw

Ezelstraat 35, 8000 Brugge


Uw privacy is belangrijk voor ons:

Ons privacybeleid


Onze bewoners:

Julia

Deze knappe kattin van twee met het prachtige patroon in haar vacht, is een speciale dame. In het begin, wanneer alles nog nieuw is, is ze eerder terughoudend, afwachtend en voorzichtig en kiest ze er voor alles vanop een veilige, vaak hoge, afstand te overzien. Ze is  niet  dol op bruuske aanrakingen en onverwachte bewegingen en schrikt wanneer je haar rakelings passeert. Echter, wanneer je haar voldoende tijd en ruimte geeft,  geniet ze enorm van rustige vormen van contact zoals een  blik, een paar woorden en zacht gestreel, hetgeen ze beantwoordt met overdadig gespin. 

Ze vertoeft erg graag buiten, waar ze zich  lekker autonoom en onafhankelijk voelt.

 

Andere dieren: nee

Kinderen: nee

Tuin: ja                                                    Meter en Peter: Sarah en Filip

Toby

Deze imposante kater van negen is een echte grote vriendelijke reus die graag een babbeltje met je slaat terwijl hij z'n kopje scheef houdt en je aankijkt met z'n bijna menselijke blik. Hij houdt van rust en routine, maar heeft op gezette tijdstippen zijn zotte momenten waarin de speelvogel in hem naar boven komt en hij de grappigste miauwtjes bovenhaalt. Toby is er graag bij. Je vindt hem dan ook steevast op z'n plekje in z'n favoriete zetel of languit op tafel waar hij onverstoord de hele dag gezellig luiert. Tot het tijd wordt voor... eten! ;)

 

Andere dieren: te bespreken

Kinderen: te bespreken

Tuin: ja

Meter en Peter: Chantal en Paul

Mormeltje

Mormeltje is een nieuwsgierig katje van vijf dat dapper als een onafhankelijk durvertje de wereld trotseert. Met haar guitige kopje komt ze streeltjes afdwingen om even later onder schattige prrrrt-geluidjes schichtig weg te schieten en een plekje in de hoogte op te zoeken, ver weg van grijpgrage handen. Van daaruit houdt ze ongezien iedereen in de gaten. Wanneer er iets lekkers te graaien valt, is ze er terug als de kippen bij, rent ze er even later plots weer vandoor om vervolgens op gepaste tijdstippen en onder luid gespin zich de volgende dosis aaitjes te laten welgevallen.


Andere dieren: te bespreken

Kinderen: +12

Tuin: ja

                                                              Meter en Peter: Ellen en Hendrik

Floor

Floor, een prachtige kater van zes, is een echte allemanskat die graag in het gezelschap van mensen vertoeft. Zelfzeker en nieuwsgierig als hij is, gaat hij bij iedereen eens langs voor de nodige portie aandacht.

Wanneer de hengels worden bovengehaald, is hij er als eerste bij om als een volleerd jager de prooi te grazen te nemen. Ook buiten is hij erg actief en wanneer de deur gesloten blijkt te zijn, slaat hij vanachter het venster alert alles gade.


Andere dieren: nee

Kinderen: te bespreken

Tuin: ja

Extra: wordt enkel samen met broer Filou geplaatst


Meter en Peter: Trui en Levy

Filou

Filou is minstens even aanhankelijk en lief, maar net iets bedeesder en voorzichtiger van aard, als zijn broer Floor. Plotse geluiden doen hem soms opschrikken. Hij geniet dan ook het meest van een rustige omgeving waar hij heerlijk kan soezen en verwend wordt met knuffels en aandacht.

Ook deze kater van zes is een enorme speelvogel en houdt ervan samen met z'n broer uit het raam te staren.


Tuin: ja

Andere dieren: nee

Kinderen: te bespreken

Extra: wordt enkel samen met broer Floor geplaatst


Meters: Els en Carine

Padme

Deze prachtige oude dame van 17 met de beklijvende groene ogen is een zeer aanhankelijke en lieve, zachtaardige kat die van zodra ze je ziet naderen meteen naar je toekomt. Ze houdt ervan gestreeld te worden en bedankt je daarvoor met luid gespin. Al slaapt deze dame veel, ze is er graag bij, stelt rustig gezelschap erg op prijs en kan enorm genieten van alle aandacht die ze krijgt.


Tuin: niet noodzakelijk

Andere dieren: nee

Kinderen: nee

Extra: Padme krijgt voor haar niertjes dagelijks een pilletje dat ze vlot inneemt met wat natvoer.


                                                      Meter en Peter: Bera en Alain

Pussy

Dit schattige katinnetje van drie is een levendig wezentje dat bruist van energie. Haar omgeving alert in de gaten houdend, springt ze onvermoeid elk obstakel op en af en vangt als een echte leeuwin prooien bij de vleet.

Andere katten komt ze ondertussen liever niet tegen - die maken haar alleen maar nerveus - maar naar mensen toe is ze héél sociaal en aanhankelijk. Ze begroet je met een prrrt-geluidje en een neus-aan-neus-snuffeltje en komt gezellig bij je op schoot liggen. Tot er ergens iets beweegt.. ;)


Tuin: ja

Andere dieren: te bespreken

Kinderen: te bespreken       

                                                    Meter en Peter: Conny en Niel

Adoptieprocedure


-Mail ons


Heb je interesse in één van onze katten? Stuur ons een mailtje via het contactformulier, met wat meer achtergrondinformatie over jezelf (gezinssituatie, woonsituatie, werksituatie, andere dieren) en naar welke kat je voorkeur uitgaat. We behandelen de ontvangen mails in volgorde van ontvangst.

Het kan voorkomen dat jouw profiel niet echt matcht met dit van de kat die je verkiest. We kunnen je dan eventueel een andere kat voorstellen.


-Kennismakingsgesprek

Als er op basis van jouw profiel en het profiel van de kat een mogelijke match op papier is, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

In dit gesprek bespreken we jouw wensen en de noden van de kat.


-Aanvraag tot adoptie

Indien je na het gesprek overtuigd bent dat je een vriend of vriendin voor het leven hebt gevonden geven we jouw aanvraag door aan de vzw waarvan de kat komt. De vzw heeft het recht om je aanvraag te weigeren.


-Adoptie en ophaling

Als alle partijen akkoord gaan kan er een afspraak gemaakt worden om over te gaan worden tot de adoptie van de kat en het tekenen van het contract.

Heb je nog spulletjes nodig om je huis in te richten alvorens je kat naar huis komt, dan kan je hiervoor ook bij ons terecht. Ook voor advies staan we je graag te woord.

Als je de kat komt ophalen breng je een transportkooi mee en een doek om erop te leggen.


Graag vragen we je om het adoptiegeld cash mee te brengen. Dit geld stort puss and books vzw direct door naar de vzw waarvan de kat komt. Puss and Books verdient hier niks aan.


In het adoptiegeld zit volgende inbegrepen:


  • Sterilisatie/castratie
  • Inentingen
  • Chip (deze dien je te registreren bij je dierenarts)
  • Aidstest


 


En last but not least:

We horen graag hoe het met je viervoeter gaat! We nemen zelf ook periodiek contact met je op.