FAQ

     


       Zijn er huisregels?

Ja, om het welzijn van onze katten te garanderen zijn er enkele regels.

We vragen aan bezoekers zich hier aan te houden.

Je kan de regels hier raadplegen:
Hoe kan ik een kat adopteren?

Alle katten die in ons café verblijven zijn te adopteren. Deze katten zijn afkomstig van verschillende vzw’s waarmee we samenwerken. Op onze site krijg je te zien wie er bij ons logeert. Wil je de katjes beter leren kennen, reserveer een bezoekje en dan kunnen we samen met jou op zoek naar de juiste match.

Raadpleeg zeker ook onze adoptieprocedure op het tabblad "Katten".Waar komen de katten vandaan?

De katten komen uit andere erkende dierenopvangcentra. We streven naar een goede samenwerking

met andere organisaties. We hebben immers allemaal hetzelfde doel: het welzijn van de kat!

We werken onder meer samen met Kat Zoekt Thuis vzw en Hoop voor Zwervertjes vzw.

De meeste katten zitten al een tijdje in de opvang en worden geselecteerd in samenspraak met de vzw's.

Als een kat toch niet kan wennen in het café, dan zoeken we samen met het dierenopvangcentrum een gepaste oplossing.Is een kattencafé een café waar ik mijn kat mee naar toe kan nemen?

Nee, dit kan helaas niet. De meeste katten vinden dit helemaal niet leuk. Vreemde katten over de vloer krijgen zou voor erg veel spanning zorgen. We moeten ook de gezondheid van onze bewoners en jouw kat beschermen. Ook al zijn de katten gezond, toch is het mogelijk dat ze ziektes overdragen, doordat ze uit een verschillende omgeving komen.Nestje kittens? Zwerfkat? Plotse allergie?...Wat nu?

Puss and Books vzw, is helaas niet in de mogelijkheid om zelf katten op te vangen, dit om de gezondheid van onze bewoners niet in gevaar te brengen.

Als je geen nieuwe thuis kan vinden verwijzen we je graag door naar Kat Zoekt Thuis vzw of het plaatselijke dierenasiel.Is een café wel katvriendelijk?

We doen er alles aan om het voor de katten zo aangenaam mogelijk te maken.

In een kattencafé zijn er verschillende elementen die de kat stress kunnen bezorgen (zoals bv. de verschillende vreemde bezoekers, de wisselende groep katten,…)

Daar proberen we zo goed als mogelijk aan tegemoet te komen door ervoor te zorgen dat het café en de cats only ruimte op de bovenverdieping, voldoet aan de noden van de kat.

De kat moet natuurlijk gedrag kunnen vertonen, hiervoor is nodig:

  • klimmogelijkheden
  • voldoende en verschillende rust-, slaap- en schuilplaatsen op meerdere niveau's
  • horizontale en verticale krabgelegenheden
  • verschillende soorten verrijking
  • open of "on top" kattenbakken met fijn, ongeparfumeerd kattenzand
  • aangepaste voeding
  • stromend water


Enkele vrijwilligers zijn opgeleid tot kattendeskundige, zodat zij in staat zijn om subtiele stresssignalen te herkennen.

In het café worden maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten, zo voorkomen we te veel drukte.

Met de vzw’s waarvan de katten komen worden goede afspraken gemaakt, indien een kat teveel stress heeft in het café dat hij terug kan naar de vzw.Is een kattencafé hygiënisch?

Conform de regels opgesteld door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid is onze keuken volledig afgesloten en niet toegankelijk voor de katten.

Daarnaast wordt bij binnenkomst aan iedereen gevraagd de handen te ontsmetten zodat het risico dat ziektes worden binnengebracht en meegenomen verkleint.

En uiteraard wordt het cafe elke dag grondig gepoetst
Hebben jullie vrijwilligers nodig?

Zeer zeker! Indien je interesse hebt om als vrijwilliger bij ons te werken, vragen we je om het contactformulier in te vullen. Stel jezelf even voor, laat ons weten op welke dag(en) je vrij bent en vergeet zeker niet te vermelden wat je talenten zijn en welke ervaring je reeds hebt met katten. Wij contacteren je vervolgens zo snel mogelijk. Alvast bedankt!
Kattencafé Puss & Books vzw

Ezelstraat 35, 8000 Brugge


Uw privacy is belangrijk voor ons:

Ons privacybeleid